ÖRDÖGIEN JÓ PASIK A KÉPERNYŐRŐL

0
1140

Az ördög, vagy időnként Lucifer megszületése óta izgatja képzeletünket. Hol szarvas patás rémalakként gondolunk rá, hogy gaz csábítóként, aki vonzó köntösbe csomagolja a keserű pirulát, melyet végül lenyelet velünk. A művészetben is rengeteg ábrázolása van. Tekintsük meg az elmúlt időszak legkarizmatikusabb figuráit. A cikk végén szavazhattok, melyiküknek lenne esélye arra, hogy letérítsenek egy pillanatra az “igaz útról”.

JACK NICHOLSON – EASTWICKI BOSZORKÁNYOK (1987)

A filmben Nicholson magát az ördögöt testesíti meg, aki teljesen az ujja köré csavar 3 unatkozó háziasszonyt, akik már annyira vágynak egy “dögös pasi” után, hogy megidézik őt. Mivel hódít? A tagadhatatlan humorával, a lazasággal, azzal, hogy “kitalálja”, mire van szüksége a nőknek. Emellett természetesen van egyfajta stílusa, határtalan önbizalma, megfelelő anyagi javai. Akár ördögi erő nélkül is sikeres lehetne.

Persze csak egy darabig, hiszen amint a nők megkapták, amit maguknak kívántak, rájönnek, hogy valójában egy egoista, önző pojácával van dolguk, aki se nem jó képű, se nem kedves. Így a végén elűzik őt a pokolba.

Lucifer faktor – 5/10

AL PACINO – AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE (1997)

Bár a filmben az Ördög nem a női szíveket ejti rabul, a nézők időnként elgondolkodhatnak azon, vajon milyen lehet egy ennyire szuggesztív ember társaságában lenni, aki mindent elér, aki mindent megtehet. És mindezt számunkra is lehetővé teszi. Al Pacino vonzereje itt a Keanu Reeves által megformált fiatal ügyvédet ejti rabul. Siker, karrier, csillogás. Mindez szinte magától. Ki ne csábulna el egy ilyen ajánlat hallatán.

A végén döbbenünk csak rá, hogy mekkora ára volt a sikernek, amikor benyújtják a számlát. Al Pacino karaktere ma is köztünk él és ma is rendelkezik a vonzerővel. A hatalom ígérete, a gondtalan élet ígérete az egyik legerősebb csáberő.

Lucifer faktor – 9/10

TOM ELLIS – LUCIFER (SOROZAT)

Mi a titka a filmbéli karakternek? Azon kívül, hogy magas, jóképű, sportos? Emellett gazdag, van stílusa, humora, kitűnően zongorázik és énekel, laza, gátlástalan, magabiztos, sármos és ráadásul felesége sincsen. Időnként, mintha szíve is lenne, legalábbis annyira, hogy pszichológushoz kelljen járnia. Ha nem tudná vörösen villogtatni a szemét, akkor is minden hölgy szíve megdobbanna, ha egy partira belépve rápillantana és megkérdezné: “Mondd, mi a szíved legtitkoltabb vágya? Én megadhatom.”

Mivel sorozat, egyelőre a filmben nem bukott el, azaz vannak rá utalások, hogy egyszer majd szerelmes lesz és akkor vége a hódításoknak, de addig is:

Lucifer faktor – 10/10