Hol itt fáj, hol ott fáj? Tegyél ellene!

0
330

A negyvenesek még fiatalok, mégis mindannyian ismerik a derékfájást és egy-egy rossz mozdulat okozta napokig tartó fájdalmakat. Sportoljunk és mozduljunk óvatosan? Nem könnyű, hiszen a fiatalos lendület még jócskán bennünk van.

Porckopás, artrózis lehet az oka a komolyabb ízületi fájdalmaknak, amit nem szabad tudomásul venni, hiszen rengeteget tehetsz ellene.

Honnan tudod, hogy porckopásod van?

Az ízületi porckopás, vagy más néven artrózis a kor előrehaladtával előbb utóbb jelentkezik. Nem is kell olyan magas életkort elérned, hiszen már a harmincas éveidben, vagy ritka esetben korábban is bármelyik ízületedben kialakulhat. A porc kopik, fogy, az ízület pedig ezzel együtt pusztul. A fájdalmat a sérült, vagy hiányzó üvegporcréteg miatti porcvégek találkozása, súrlódása okozza, ami a mozgást akár teljes mértékben akadályozhatja. A csontokra nehezedő terhelés egyre fokozza a kellemetlen érzést és a porckopás kezelése nélkül javulás sem várható. Márpedig így nem könnyű élni, tenni kell az artrózis megelőzéséért, kezeléséért, amíg lehet.

Az egyik lehetőség a megelőzés, ami nem csak a tünetmentes, egészséges időszak megőrzését jelenti, hanem a minimális tünetek jelentkezésekor a súlyosbodás megállítását is. Amennyiben az okokat ismerjük, könnyebben tehetünk ellenük.
Lássuk tehát, mik a hajlamosító tényezők:

  • életmódbeli hibák – mozgásszegény életmód, egészségtelen táplálkozás,
  • a végtagok, ízületek gyakori túlterhelése,
  • született hajlam,
  • túlsúly,
  • cukorbetegség,
  • korábban kialakult, vagy született mozgásszervi, ízületi deformitás.

Tapasztalod, hogy pihenés után be kell járatni a tagjaidat, mert merev a csípő, térd, boka, derék, vagy más testrész? Ha csak ennyit érzel, még az elején lehetsz, érdemes tenned róla, hogy ne is legyen rosszabb, mert idővel a fájdalom állandósulhat. Már nem csak mozgás, de az időjárás hatására is érezni fogod az ízületi fájdalmat, merevséget, duzzanatot, hallod a ropogást, tapasztalod a csontos kinövéseket, instabillá válsz. Egy porcerősítő készítmény, az Artroflex, Artroflex Plus komplex hatóanyaga megakadályozhatja ezt, mert összetevői által nem a tünetek elnyomását, a fájdalomcsillapítást vette célba, hanem segít az ízület, porc újraépítésében, regenerációjában.

Az igazi megoldás tényleg nem a fájdalom csillapítása, hiszen az előbb utóbb csak kemény gyógyszerekkel lehetséges és e mellé a mozgás minimálisra csökkentése is szükséges, ami senkinek sem jó. Nem beszélve arról, hogy mozgásszegény életmód mellett a betegség tovább súlyosbodik. Az Artroflex, Artroflex Plus kollagénnel építi a porc szerkezetét, kurkuminnal csökkenti a gyulladást és C-vitaminnal támogatja meg mindezek jótékony hatásait. A fájdalom okát szünteti meg és nem a fájdalmat, ez a titka.

Mit tapasztalhatsz a porkopás kezelése során?

Azt, hogy visszanyered a mozgás szabadságát. Megszűnik a reggeli, pihenés utáni ízületi merevség, újra teljes erőbedobással – persze az életkorodat figyelembe véve – sportolhatsz, kirándulhatsz, teljes életet élhetsz. Könnyebb lesz a férfiaknak a szerelés, a nőknek a házimunka és az unokákkal töltött idő is teljesebbé válhat.